Ohjelmisto

Lyhärilauantai

DocPoint ilahduttaa ohikulkijoita ulkoilmanäytöksellä lauantai-illan hämärässä. Bio Rexin seinään Lasipalatsin aukiolla projisoidaan lyhytdokumentteja koko illan ajan. Ilta alkaa dox@net -koostenäytöksellä 17:00-17:30, jonka jälkeen seinällä pyörii myös lyhytelokuvia DocPointin ohjelmistosta aina kello 22 asti.

dox@net on Suomen elokuvasäätiön, Yleisradion ja AVEKin yhteinen dokumenttielokuvahanke, jossa on viisi provokatiiviseen sisältöön ja/tai kiinnostavaan elokuvalliseen muotoon perustuvaa elokuvakokonaisuutta. Jokaisessa kokonaisuudessa on viisi lyhyttä elokuvaa, joihin on pakattu kuvia todellisesta Suomesta: kanat ja siat, Mannerheim, valtaeliitin kesäriennot, suomenruotsalaiset, sota ja naisen sukuelimen käyttöohjeet. Ohjaajia ovat mm. Susanna Kuparinen, Marika Väisänen, Iris Olsson, Arthur Franck ja Katja Lautamatti.

dox@net -hankkeen avoin tiedotustilaisuus on perjantaina 30.1.2015 klo 14 Vanhan ylioppilastalon kahvilassa.

Lyhärilauantaissa esitettävät elokuvat:

Onni, Lätkässä, Yksin yössä, Kyydissä, Moments of Silence, Kulta-aika sekä dox@net-hankkeen seuraavat elokuvat:

Klikkaussota
Viisi tekijää yrittää luoda nettihitin kisassa, jossa kaikki keinot ovat sallittuja.

Jante Redux
”Älä luule että sinä olet jotain.” – Janten laki, sääntö nro 1. Elämä ruotsinkielisellä maaseudulla mielletään usein idylliseksi ja onnelliseksi yhteiseloksi, mutta tämä ei ole koko totuus.

Porttikielto Poriin
Porin Suomi Areenassa ja sen vihreillä niityillä vaeltaa Suomen hyvinvointivaltion leikkuriin ajanut eliitti. Jari Hanska ja Susanna Kuparinen tallensivat tunnelmia suljettujen ovien takana.

Mannerheimit
Mannerheim-elokuvia ei voi koskaan olla liikaa. Mannerheimit-sarja tarjoaa viisi vaihtoehtoista näkökulmaa kansallissankariin.

Karsinasta kauppaan
Interaktiivinen dokumentti kertoo sian ja kanan näkökulmasta, miten ruoka, jota syöt, on päätynyt lautasellesi. Dokumentti näyttää romantisoimatta tai dramatisoimatta, mitä tapahtuu hautomossa ja teurastamossa sekä avaa katsojalle oven sikaloihin ja kanaloihin eri puolilla Suomea.

image004 avek_cmy_kopio copyrsz_ses_logot_cmyk copy   ylelogo_2012_pos_rgb

 

Kuva dox@net-elokuvasta Porttikielto Poriin.

Esitysajat:

  • Lasipalatsin aukio: Lauantai 31.1. klo 17-22