Nima Sarvestani

Director Nima Sarvestani_Photo_NimafilmTukholmassa asuva Nima Sarvestani (s. 1958) työskenteli useita vuosia journalistina raportoiden syntymämaansa Iranin poliittisesta tilanteesta ennen kuin siirtyi dokumenttielokuvien pariin. Myös tuottajana tunnettu Sarvestani keskittyy elokuvissaan Lähi-idän maihin ja häntä kiehtovat erityisesti oikeuksiensa puolesta taistelevien tarinat. Hänen elokuvansa käsittelevät usein sosiopoliittisia aiheita, joita tarkastellaan yksittäisten ihmisten elämän kohtaloiden kautta.

DocPointissa nähdään Sarvestanin omakohtainen elokuva Those Who Said No. Dokumentti kertoo Iranin vuoden 1988 joukkosurmista, joissa teloitettiin tuhansien muiden poliittisten aktivistien lisäksi Sarvestanin oma veli. Dokumentti seuraa nyt, 25 vuotta myöhemmin Haagissa käytävää ennennäkemätöntä oikeustaistelua, jossa eloonjääneet ja teloitettujen omaiset tuovat kauan vaietut tapahtumat maailman tietoisuuteen.

Nima Sarvestani Helsingissä 30.1. – 1.2.

Filmografia:
Those Who Said No (2014)
No Burqas Behind Bars (2012)
I Was Worth 50 Sheep (2011)
On The Border Of Desperation (2008)
Iranian Kidney Bargain Sale (2006)
Naked And Wind (2004)
Dead Mans Guest (2001)
Masoud (1998)
The Viscous Circle (1995)
The Sharp Pencil (1995)
Shame (1993)
Leverage (1992)